Aangenaam

Robin Telgenhof - Digital Optimizer

Eigenaar, internet ondernemer, investeerder, online marketeer, conversiespecialist,
projectmanager en trotse vader van 2 prachtige dochters.

Wie ik ben

Pragmatische veertiger met enorme passie en drive voor Online Marketing, Web analyse, Personalisatie en Conversie Optimalisatie (CRO)

Mijn missie

Bedrijven optimaliseren en transformeren om ze zo zorgeloos en krachtig mogelijk door het continue veranderende digitale landschap te loodsen.

Wat ik doe

Door EN het kwalitatieve verkeer te laten toenemen EN de on-site conversie te verhogen ontstaat het zogenaamde vliegwiel-effect.

Mijn verhaal

Na mijn studies Hogere Informatica en Communication & Multimedia Design gestart als Webdeveloper en Webmarketeer bij Conrexx Technologies in Ridderkerk, bekend van merken als Traxdata en Ridata, CD’s / DVD’s en flash memory cards.

Daarna begonnen aan mijn carriere in de travel wereld. Eerst bij Topic Travel Vakantiehuizen in Den Haag, waar ik onderdeel was van de digitale transformatie van traditioneel reisbureau tot online boekingsplatform. Ik heb me hier bezig gehouden met alle facetten van online marketing (SEO, SEA, Social Media, Content Marketing, retargeting, affiliate marketing, enz).

In de tussentijd kreeg ik de kans om een zusterorganisatie binnen Topic Travel op te zetten, te weten Vakantiehuizen BV. Hier hield ik me bezig met het opzetten van zogeheten aggregator websites, te vergelijken met een Booking.com, Trivago en AirBnB, maar dan volledig gefocust op vakantiehuizen (van onder andere Interhome, Novasol, Belvilla en, uiteraard, Topic Travel).

Na de verkoop van zowel Topic Travel als Vakantiehuizen BV aan de @Leisure Group, ben ik overgestapt naar Belvilla, de grootste aanbieder van vakantiehuizen in de Benelux. Hier kreeg ik de kans om me volledig te specialiseren in Web Analytics (GA 360), Tag management (GTM), Dashboarding (Tableau & Datastudio), conversie attributie, user identification en personalisatie. 

Na deze journey van meer dan 18 jaar, waarin in veel heb mogen leren, waarin ik heb mogen werken in een zeer competitieve en innoverende branch, waarin ik met de meest gave, inspirerende en getalenteerde mensen heb mogen samenwerken, was het tijd voor de volgende stap: Mijn kennis, expertise en ervaring gebruiken als zelfstandig ondernemer. In de vorm van strategie, consultancy, coaching, training, maar ook gewoon met de “poten in de blubber”. 

Nog even in het kort

Doordat ik ben begonnen als webdeveloper (PHP) en daarna de gehele digitale transformatie heb meegemaakt van touroperator Topic Travel, ken ik de kansen en mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden en obstakels als geen ander.  Dit stukje bagage is tot nu toe zeer waardevol gebleken en een goede basis voor mij als consultant, trainer en coach.

Heeft deze eigenschap uitleg nodig? Volgens mij zit het in je, of niet. Ik ben altijd betrokken, geïnteresseerd en denk graag met je mee. Volgens mij de ingrediënten, die bijdragen aan mijn pro-actieve manier van werken. 

Omdat ik jarenlang zelf achter de knoppen heb gezeten ben ik inmiddels expert als het bijvoorbeeld gaat over (technische) SEO, Web Analytics, Attributie, Personalisatie en project management.

Het resultaat is altijd de main objective. Je kunt je  volledig verliezen in optimalisaties en campagne management (er zijn zoveel mogelijkheden en kansen), maar uiteindelijk is niemand daar bij geholpen. Mijn credo is dan ook “try fast, learn fast & fail cheap”.

Ik ben PSM1 gecertificeerd en dus in te zetten als interim of freelance professional SCRUM Master. 

Ik werk reeds geruime tijd met de gehele Google stack: GTM, GA360, Datastudio, GA Ads, Doubleclick en Optimize. Voor deze pakketten heb ik ook mijn Google certificaten behaald.  

1 +
jaren Online Marketing ervaring
1 +
tevreden klanten
> 1
Optimalisaties doorgevoerd

Zin om kennis te maken en vrijblijvend te sparren?